aytug akdogan ödüllü 1. seo yarışması ve yurtta barış dünyada barış

Selamün Aleyküm

bizde katıldık yarışmaya bakalım ne olucak çok geç kaldık ama yav tüm arkadaşlara başarılar dilerim
aytug akdogan ödüllü 1. seo yarışması ve yurtta barış dünyada barış

19 Ekim 2007 Cuma

Seo Nedir_?

Seo, Search Engineer optimizing kelimesinin kısaltılmasıyla oluşan ve Türkçe’si arama motoru optimizesi olan, günümüz web teknolojisinde atlanmaması gereken bir terimdir. Bir web sitesinde seo mutlaka uygulanmalıdır. Web sitenizin arama motorlarında rahatça indexlenmesi ve hedef kitlenize rahatça ulaşmanız adına belli kurallar çerçevesinde sitenize seo uygulayabilirsiniz. Google.com web sitelerini database’ine eklerken, siteleri kendi kriterleri içerisinde tarar ve değerlendirir. İndexlenen web sitesi zamanla kayda değer olduğu anlaşılırsa belli bir süre sonunda arama motorlarında yükselmeye başlar. Elbette google.com bu kriterlerini başta ticari ve ekonomik nedenler olmak üzere, diğer farklı çıkarları nedeniyle tamamını açıklamamıştır. Eğer bu kriterler bilinseydi tüm internet spam sayfalarla çoğalacak, hile ile ziyaretçi çeken web yöneticileri haksız kazanç elde edecekler ve dolayısı ile spam daha da çekici hale gelip insanlar artık google.comda aradıklarına ulaşamadıkları için alternatif motorlara yönelecektir. Buda google.com un ölümü ile sonuçlanacaktır. Bütün bu sebepler ile nedeniyle, seo aslında arama motoru optimizesi değil, bahsettiğimiz saklı kriterleri tahminlerle veya mantıklarla tutturma ve siteleri bu doğrultularda oluşturmaktır. Günümüzde internet ve web geliştiricilerin %40 civarının seodan haberi olmadığını düşünürsek, aslında seoyu öğrenmemizin ve uygulamamızın, bizlere fazlasıyla yarar sağlayacağı sonucuna vardırır. Bir web sitesi yapmaya karar verdiniz ve dünyada eşi benzeri olmayan bir konuyu yine mükemmel bir mühendislikle kodladınız diyelim. Fakat bu siteye seoyu uygulamadığınızı varsayalım. Seo uygulanmamış bir site öncelikli olarak indexlenme sorunu yaşayacağının yanı sıra, ziyaretçi çekme konusunda da sıkıntılar yaşar. Bir web sitesini yaşatan şey ziyaretçidir. Eğer ziyaretçi alamıyorsanız ne yaparsanız yapın yaptığınız site ölecek ve boşuna çaba sarf etmiş olacaksınız. Yada hedefinize ulaşamadan projenizden soğumaya başlayacaksınız. Daha kötü teorilerde oluşturulabilir.
1. Sitenizi host ettiğiniz sunucu uzun vadeli veya kısa fakat sürekli kesintiler yaşıyorsa bu google serp (Arama sonuçlarında sitenizin google sıralamasındaki pozisyonu) sonuçlarında arkaya atılmanıza neden olucaktır. Bazı kaynaklar bir web sitesinin 48 saatten fazla kapalı kalması durumunda, sitenin indexlenmesinin hızla iptal edildiğini belirtmekte.
2. Sitenizi kopya içeriklerle oluşturmanız, yani kopyala/yapıştır yaparak biryerlere geleceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Arama botları sitenizi indexledikten sonra içeriğinizin kopya olduğunu rahatça anlamakta.
3. Dışa verdiğiniz linkler spam siteleri veya kalitesiz siteleri oluşturuyorsa yine bir - aldınız demektir.
4. Başka sitelerden kopyaladığınız metataglar ile yine kendinize zarar verirsiniz. Özellikle title ve description bölümünde yaptığınız kopyalamalar ve diğer sayfalarınızda aynı metinleri kullanmanız size google serp sonuçlarında bir hayli zarar verecektir.
5. 1inci maddede belirttiğime ek olarak sunucunuz çok yavaş ise sitenizin sadece indexlenme süreci uzayacaktır. Bunun rankınıza pek negatif etkisi olacağından söz edemeyiz.
6. Az kalsın en önemli noktayı atlıyorduk Sitenizde spam yapmanız, gizli keyword döşemeniz, anlaşılyacak küçüklükte (font size) metinler döşemeniz, farklı farklı kelime odaklı sayfalar oluşturup bunlardan anasayfanıza link vermeniz sizi hazin bir sona götürecektir.

Hiç yorum yok: